För er som är intresserade...

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (engelska the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) är ett internationellt trossamfund med amerikanskt ursprung. Kyrkan har sitt huvudsäte i Salt Lake City, Utah.

I dagligt tal kallas kyrkan för mormoner eller mormonkyrkan, men dess medlemmar kallar i regel kyrkan för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga eller Jesu Kristi kyrka.[1]

Kyrkans medlemsantal uppgår till 13,5 miljoner personer runtom i världen.[2] Kyrkan i Sverige har funnits sedan 1850 och har idag 8 900 medlemmar i 42 församlingar runtom i landet.[3] Kyrkans första tempel i Norden invigdes 1985 i Västerhaninge i närheten av Stockholm. Kyrkan har ett hundratal oavlönade missionärer från ett flertal länder vilka verkar i Sverige. Svenska missionärer sänds regelbundet att verka i andra länder. Kyrkan har också hand om en välfärdsverksamhet och hjälper människor i katastrofdrabbade länder med livsmedel, medicin och andra förnödenheter. Enligt kyrkan läggs stark tonvikt på familjelivet, avståndstagande från alkohol och tobak samt tillämpning av goda moraliska principer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0